Welkom bij het Altena College

De virtuele open dag

In reactie op de uitdagingen die de COVID-19-pandemie met zich meebracht, moest het Altena College een alternatief bedenken voor hun jaarlijkse open dag.
In samenwerking met Contentplace werd het innovatieve concept van een Virtuele Open Dag ontwikkeld, waarmee potentiële studenten op een leuke digitale manier kennis konden maken met de school. Ondanks de beperkingen van de lockdown slaagde dit project erin om een brug te slaan tussen het Altena College en geïnteresseerde groep 7 en 8 leerlingen van het basisonderwijs.

Deze Heroes waren betrokken

Super Powers

Strategy

Bedenken en uitwerken van de Virtual Tour, alsmede het projectmanagement

Film & Fotografie

Het ontwikkelen van alle filmpjes in de Virtual Tour, alsmede het maken van de intro's en outro's.

Script

Schrijven van de teksten en scripts per video.

Animation

Korte animaties ter introductie van de filmpjes.

Webdesign

Bouwen van de Virtual Tour, zowel de frontend als de backend

Maak kennis met de brugklas van het Altena College

De Vlogbruggers van het Altena

In een creatieve samenwerking met het Altena College, lanceerde Contentplace ‘De Vlogbruggers van het Altena’, een boeiende serie die de avonturen en uitdagingen van brugklassers tot leven brengt. Deze innovatieve serie heeft als doel kinderen in groep 7 en 8, evenals brugklassers zelf, een uniek inzicht te geven in het leven van een brugklasser en de avonturen die hen te wachten staan. Met een knipoog naar het dagelijks leven van deze jonge studenten, biedt ‘De Vlogbruggers’ een leuke en leerzame kijk op de brugklaservaring, en het is een onmisbare gids voor iedereen die op het punt staat deze belangrijke overgang te maken. Door middel van humor en oprechte verhalen, creëert de serie een waardevolle connectie tussen de school en de kinderen die op het punt staan de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwij.

Deze Heroes waren betrokken

Super Powers

Strategy

Het bedenken, uitwerken en begeleiden van deze serie in samenwerking met de leerlingen van het Altena College

Wat zeggen onze opdrachtgevers

Hero companies

5 sterren reviews
5/5
Dolinda Roodnat

Het Altena College in Sleeuwijk heeft goede ervaringen met Contentplace. Samen met Kora Kemp hebben we de afgelopen jaren een aantal leuke projecten opgezet in aanloop naar onze Open Dagen, Doe-middagen en Inschrijfdagen. In januari 2021 is er een schitterende en unieke Virtual Tour gerealiseerd ter vervanging van de fysieke Open Dag. Verder kijken we met plezier terug op onze projecten Vlogbruggers in 2021/2022 en de Altena Lessentour in het schooljaar 2022/2023. De projecten worden perfect voorbereid en uitgewerkt. Kora Kemp van Contentplace is heel goed in het bedenken van creatieve en innovatieve ideeën, waarmee ze vervolgens met veel passie en deskundigheid aan de slag gaat.

Dolinda Roodnat

Marketing & Communicatie @Altena College