Johan Koning

 In de spotlight staan? Normaal houd ik daar helemaal niet van. Sterker nog: ik ben als tekstschrijver juist gewend om mezelf weg te cijferen. Mijn klant, daar moet de focus op.

Dat geldt natuurlijk helemaal als ik als ghostwriter in naam van een ondernemer een blog schrijf, of een verkoopbrief. Maar ook bij het maken van een interviewverhaal blijf ik het liefst zelf ‘uit beeld’. Dat dat ook geldt voor webteksten en tekst voor brochures en advertenties, is vanzelfsprekend.

Ik wil er maar mee zeggen: mijn werk is lekker divers, heerlijk veelzijdig en vrijwel nooit hetzelfde.

Schrijven voor klanten doe ik graag, teksten maken voor en over mezelf is een compleet ander ding. Toch heb ik dat stiekem hierboven al gedaan.

Ervaring sinds 1-1-2002

Mijn bedrijf staat vanaf 1 januari (echt waar, goede connecties doen wonderen) 2002 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds die tijd schrijf ik woorden in opdracht van talloze klanten, van zzp tot overheid en van mkb tot multinational. Daarnaast kwam ik ook nog namens de tientallen bladen waar ik voor schrijf en schreef bij honderden ondernemers, BN’ers en politici over de vloer. Om mijn lezers te vertellen over hun plannen, ontwikkelingen en andere wetenswaardigheden.

 Journalistieke oorsprong als voorsprong

Overigens schreef ik daarvoor ook al, in loondienst en in opdracht. Dat waren voornamelijk journalistieke teksten. En juist die journalistieke basis (nieuwsgierig zijn, vragen stellen, een verhaal op papier kunnen zetten) gebruik ik ook veel in mijn commerciële werk.

Johan Koning - Copywriter

Focus op bouw, zorg en logistiek

Ondanks dat ik me in vrijwel iedere discipline thuis voel, richt ik me qua klanten steeds meer op drie vakgebieden:

Bouw
Zorg
Logistiek

  En als het dan ook nog eens over groen, duurzaamheid en milieuvriendelijk gaat, dan voel ik me helemaal als een vis in het water. 
  Meer weten? Tekstschrijver nodig? Neem contact met me op.

Website

Johan Koning

Email

johan@johankoning.nl

Bel

06 – 52162960