F*ck up friday

Wist jij dat ze bij Google op het hoofdkantoor ‘Fuck up Friday’ hebben?
Dat is een wekelijks terugkerend fenomeen, waarbij de werknemer met de grootste ‘fuck-up’ van de week deze ten overstaan van het gehele bedrijf mag vertellen.

Zonder fouten geen succes!

Fouten maken mag, het gaat erom hoe je het hebt opgelost. Daar leer je veel meer van dan alleen maar te luisteren naar succesverhalen. Op hetzelfde Google, maar dan de search-engine, kom je een eind wanneer je ‘fuck-up friday’ intypt. Het schijnt niet alleen bij Google een fenomeen te zijn, maar ook bij andere (met name Amerikaanse) bedrijven.

Ik was hierdoor getriggerd. Hoe gaan we in Nederland om met fuck-ups en faalcultuur. Voel jij je binnen je organisatie ‘veilig’ genoeg om fouten toe te geven en krijg je de ruimte om deze te herstellen?

Falen is menselijk, maar faalangst maakt mensen passief in plaats van proactief. Persoonlijk ondernemerschap stimuleren motiveert, hiermee haal je meer uit iemands talenten. Daarnaast inspireer je hiermee ook je collega’s en bouw je samen aan een bedrijfscultuur waar fouten maken mag. Persoonlijk ondernemerschap, betekent ook risico en risico betekent fouten maken en fouten maken zorgt voor faalangst en voor je het weet ben je een persoon die netjes met zijn/haar hoofd onder het zogenaamde ‘maaiveld’ blijft. Precies doet wat je gevraagd wordt, maar zonder dat extra stapje te wagen, want stel je voor…..

Zonde toch?  Voor jezelf, je collega, je ontwikkeling en de werksfeer. Het introduceren van F*ck up Friday geeft ruimte en zorgt voor een cultuuromslag, niet alleen bij jezelf, maar ook bij collega’s binnen de organisatie waar je voor werkt. Leren van je fouten is het belangrijkste wat je iemand kunt meegeven.

 

F*ck ups in je privéleven

Probeer het anders gewoon eerst thuis, binnen je eigen gezin aan de eettafel. Fuck-ups thuis zijn soms toch wat makkelijker om te delen, dan zakelijk😜
Succes.

491 Views
Category
Tags

No responses yet

Positieve feedback is leerzaam.