Ondernemerschap in Coronatijd
Wat hebben Melkbussen, Open Dagen en Lasergamen met elkaar gemeen?

Wie had zich er niet op verheugd? Het jaar 2020 afsluiten met een paar flinke knallers en vuurpijlen.
Symbolisch afscheid nemen van een bizar Corona jaar. Helaas ook hier heeft Corona een stokje voor gestoken.

Het jaar 2020…. het begon zoals ieder nieuw jaar. Verwachtingen, voornemens, plannen en een nog relatief lege agenda. Toen werd het maart en ineens was onze wereld anders. Geen evenementen meer, niet meer uit eten of lekker naar het café of de sportkantine. Geen sportwedstrijden meer, niet meer naar het theater of de bioscoop. Thuis werken! Teams vergaderingen! Onderwijs aan de keukentafel! Winkelen met mondkapje! Dat werd het nieuwe normaal van 2020.

Bedrijven zagen hun omzet verdampen en de eerste paniek slaat toe. De economische vooruitzichten werden steeds somberder.

Langzaam stonden er toch ook weer nieuwe bedrijven/initiatieven op. Nederland blijft een ondernemend landje, zullen we maar zeggen. Nieuwe business modellen ontstaan en daar waar de ene sector het water aan de lippen staat, zie je andere sectoren keihard profiteren.

In mijn gezin werden naast Contentplace.nl  nog twee nieuwe ‘bedrijven’ opgestart. Laserfun Almkerk & Booming Business.

VIRTUELE OPEN DAGEN

Met Contentplace.nl heb ik na de onverwachtse bedreiging  in het voorjaar door Corona een kans gecreëerd, door Virtuele Open Dagen te ontwikkelen voor middelbare scholen. Hiermee kunnen zij toch een leuke interactieve Open Dag organiseren voor basisschool leerlingen. Op dit moment zijn we bij meerdere scholen bezig de Virtuele Open Dag in te vullen
(Interessant voor jou? Neem contact op via info@contentplace.nl)

LASERGAMEN

Een ander initiatief is van mijn dochter van 14. Zij profiteert volop van de Corona, omdat voor veel ouders de invulling van het kinderfeestje door Corona lastig is. Hoe leuk is het dan om als alternatief te gaan Lasergamen in het bos of in een sporthal. Lekker Coronaproof! Je raadt het al; haar Laserfun business loopt als een malle.
Check it out: Lasergame verhuur

MELKBUSSEN & CARBID

Booming Business is van mijn zoon van 19. Al jaren staan bij ons 50 melkbussen op de zolder. Een uit de hand gelopen hobby 😊.  Veel hilariteit wanneer er weer nieuwe bussen opgehaald moesten worden. Tot nu. Door het vuurwerkverbod, is er een run ontstaan op oude melkbussen. Guess what?
Juist ja… mijn zoon doet hele goede zaken.
Check it out: Booming Business

Ik ben benieuwd. Profiteer jij ook van Corona?
744 Views
Category
Tags

No responses yet

Positieve feedback is leerzaam.