#Samensterk: een mooie strijdkreet

Al een tijdje promoot ik onze mooie landelijke huisstijl: #Samensterk.

Vandaag las ik in de krant een artikel over de versnippering binnen de landbouwsector.
Aanleiding was het vertrek van voorzitter Marc Calon bij de LTO door het gebrek aan draagvlak onder de boeren.

Vorig jaar schreef ik al een blog over de agrarische sector. Dit naar aanleiding van de grote protesten in Den Haag over het stikstofbeleid vanuit de politiek

De boeren zijn het zat

In deze tijd van de 1,5 meter maatschappij lijkt het bijna science fiction, maar we weten het nog wel:
Het Malieveld vol met trekkers en boze boeren.

Ook toen al werd duidelijk dat vanuit de agrarische gemeenschap geen eenduidig communicatiebeleid was. Vanuit allerlei hoeken werd geprotesteerd en wat nog erger was,  er werd ook van binnenuit geprotesteerd.  Uit onvrede werden allerlei lokale boereninitiatieven gestart, waarbij Farmers Defence Force de bekendste is.

In die tijd heb ik al contact gezocht met de heer Aalt Dijkhuizen, voorzitter van het Landbouw Collectief en gevraagd of het zinvol was dat er zou worden meegedacht over een eenduidige communicatiestrategie, waardoor naar het brede publiek een duidelijke en vooral eenduidige boodschap vertelt wordt, waarin alle boeren zich gehoord en gezien voelen.

Om mij heen zie ik allerlei fantastische (lokale) initiatieven ontstaan, waaruit blijkt dat Agrarisch Nederland echte ondernemers zijn, die zeker meedenken over duurzaamheid en milieubewuste bedrijfsvoering. Hieronder een aantal krantenberichten:

? De eerste rode kool met het PlanetProof keurmerk
? Puur uit Altena: Direct vanuit de natuur bij jou thuis
? Benefrietjes: Samen eten we de aardappelberg weg

Hoe mooi zou het zijn als deze verhalen en initiatieven vanuit een landelijk  agrarisch communicatieplatform bij het publiek terecht komen. Positieve verhalen van ondernemers die wel degelijk toekomstgericht bezig zijn, maar die ook aanlopen tegen regelgeving en grenzen van willen en kunnen. Eerlijk vertelt met een duidelijk onderscheidt tussen feiten en fabel. Eén stem naar buiten is vele malen krachtiger dan het versnipperde beeld dat het grote publiek nu krijgt.

#Samensterk: het blijft een mooie strijdkreet, ook voor de agrarische sector!
5.995 Views
Category
Tags

No responses yet

Positieve feedback is leerzaam.

%d bloggers liken dit: