Health & Fitness; De marketing erachter

De marketing achter online fitness programma’s

Dankzij de Corona crisis, ben ik in aanraking gekomen met Chloe Ting.
Nou ja, eigenlijk via mijn dochter, die door de Corona crisis haar korfbal trainingen en wedstrijden zag verdwijnen uit de wekelijkse planning.
Om toch fit te blijven, begon ze de workouts van Chloe Ting te volgen.
Aangestoken door haar enthousiasme (en een blik in de spiegel toen ik mijn bikini aanhad) ben ik me gaan verdiepen in de aangeboden workout programma’s. Zo kan ik o.a. kiezen uit:

?? 25 days Hourglass Challenge

??  5 weeks Booty Challenge

?? 28 Days Flat Tummy Challenge

?? Lean Thigh Challenge

Toch maar eerst even de Amazing Before & After Results film bekijken.
Nou dat is toch easy. Als zij het kunnen, kan ik het ook!
Na nog eens door alle programma’s gescrolled te hebben, kies ik voorzichtig voor de  2 Weeks Shred Challenge.

Naast verraste spieren (ik wist niet dat ik er zoveel had op zoveel verrassende plaatsen), was natuurlijk ook mijn marketing hart blij verrast. Goede website, duidelijke filmpjes, enthousiaste teksten en natuurlijk haar volgers. Wauw! Daar kun je toch alleen maar van dromen als beginnend blogger/vlogger.

Wat feiten op een rij:

?? 9,25 miljoen abonnee’s op YouTube

?? 1,7 miljoen volgers op Instagram

?? Ruim 91.000 volgers op Facebook

?? Bijna 245.000 volgers op TikTok

Voor bedrijven is ze natuurlijk een belangrijke influencer. Zo geeft ze Apple Watches weg en maakt ze reclame voor sportkleding en zwemkleding. Daarnaast geeft ze adviezen over voeding en is ze recent (natuurlijk) begonnen met een webshop.Afgestudeerd in het vakgebied ‘Financial Marketing’, is het natuurlijk des te interessanter om te zien hoe ze met haar kennis en kunde een financieel succesvol internet bedrijf heeft opgezet.

Voor meer details over haar inkomsten en netto waarde, is dit een leuke link: Let goed op haar inkomsten in april. Ze profiteert direct van de Corona lockdown van mensen over de gehele wereld en zag haar inkomsten verzevenvoudigen.
https://be.youtubers.me/chloe-ting/youtube-geschatte-inkomsten

(vul overigens een willekeurige andere vlogger in bij het naamgedeelte en je krijgt (financiële) inzichten in je favoriete YouTuber).

Wat kan ik hiervan leren?

? Heldere en enthousiaste uitleg!
? Video’s werken!
? Eenduidige opbouw van de workouts!
? Goed gebruik van sociale kanalen!
? Before & After filmpjes van je volgers!
? Publiek blijven triggeren om te ‘engagen’!

Een idee is geboren. Wat dat is? Dat ga je in september zien en horen!
Ik ga nog even werken aan mijn ‘Abs’, ‘Butt’, ‘Tummy’ en wat al niet meer, want één ding is zeker, voor dit idee moet ik wel goed ‘in shape’ zijn ?

2.065 Views
Category
Tags

No responses yet

Positieve feedback is leerzaam.

%d bloggers liken dit: