Contentplace goes Agriculture

De boeren zijn het zat

De geitenboeren zijn het gemekker zat, bij de koeienboer heeft BOE een geheel andere betekenis, bij de vleeskuikenboer vragen ze zich af wie er het hardste piept en de legkippenboer vindt dat de politiek van de leg is. De varkensboer? Vul die zelf maar in.

Kort gezegd: DE BOEREN ZIJN HET ZAT.
Al jaren liggen ze onder vuur, zowel vanuit de politiek als vanuit de hoek van de dierenextremisten. De overheid bedenkt iedere keer nieuwe milieuregels voor de agrarische sector. De ene keer zijn deze gebaseerd op fosfaat, de volgende keer op ammoniak, en dan weer op stikstof en CO2  uitstoot. Het is om gek van te worden.

Discussies over cijfers en rekenmodellen, over de regels van de Nederlandse overheid versus die van Europa: de Nederlandse boer krijgt keer op keer de rekening gepresenteerd. Het is logisch dat de boeren het zat zijn. Er is voor een moderne agrarische ondernemer geen touw aan vast te knopen en zeker geen beleid voor het boerenbedrijf te maken.

Wonend tussen de boeren zie ik hoe hard zij werken om diervriendelijk en milieuvriendelijk hun bedrijven te runnen. Waar de legkippenboer op de hoek een prachtige uitloopstal neerzet, waar de kippen lekker in het weiland lopen en je de eieren direct vanuit de eiermachine kan kopen op het erf van deze boer. De vleeskuikenboer eieren laat uitkomen in de stal, zodat kuikentjes op jonge leeftijd niet de stress hebben van vervoer. De koeien lekker grazen voor de deur en de schapenboer druk is met de kraamkamer om de lammetjes een zo goed mogelijke start te geven. Zoveel mooie verhalen zijn er te vertellen over deze sector.

Beste agrarische sector:  Ga het offensief aan in plaats van het defensief. Sla de handen in elkaar en laat zien door middel van een goed opgezette (content) campagne hoeveel er al gedaan is in de agrarische sector, hoe hard de Nederlandse boer werkt, welke bijdrage de agrarische sector heeft op de Nederlandse handelsbalans en de werkgelegenheid. Dat Nederland geen Nederland meer is zonder agrariërs en laat feiten en fabels op een juiste manier verteld worden.

No farmers, no food! Zo simpel ligt het.

1.559 Views
Category
Tags

Comments are closed

%d bloggers liken dit: